Szolgáltatásaink

Kövessen minket...

...Facebookon. Kattintson ide!

Ajánlatkérés

Kérje ingyenes, és gyors ajánlatunkat. Kattintson ide »

Hogyan dolgozunk?

Példaképp bemutatjuk Önnek egy lakás teljes körű felújításának lépéseit. Kattintson ide »

Miért mi?

Ön és családja nyugodtan pihenhet amíg mi dolgozunk! Kattintson ide »

Hasznos tippek

Mielőtt szakembert hívna érdemes elolvasni! Kattintson ide »

Gyakori kérdések

Összegyűjtöttünk néhány kérdést, melyeket meg is válaszoltunk. Hátha az Öné is köztük van?
Kattintson ide »

Festés

  • Festés
  • Tapétázás
  • Mázolás
  • Gipszkartonozás

A festő szakma sokat fejlődött az elmúlt években. Egyre több típusú festék jelent meg a piacon. Rengeteg, különböző anyagú és mintájú tapétát fejlesztettek ki. A festők feladatköre is bővült. Régebben ?csak? festeniük kellett a falat és mázolni az ablakokat, ajtókat. Ma már ezek mellett, gipszkartonozni, színezni, díszíteni (stukkózás), különböző fa felületeket kezelni is szoktak.

Festés

A munka elkezdése előtt megfelelően levédik a burkolatokat, bútorokat kollegáink. Ez fontos dolog hisz a festék és a finom por könnyedén befoghatja, beszennyezheti a már elkészült parkettát, követ, bútort. A falfelület minőségétől függően elválik, hogy le kell e kaparni a régi festéket, vagy csak geletteléssel javítani. Új vakolt falfelületet mindenképp telibe kell glettelni, kivétel, ha gipszkartonozva volt vakolás helyett. (manapság egyre gyakrabban alkalmazzák ezt a módszert) Többszöri glettelés és csiszolás után a fal felülete elnyeri a végső síkot. Ezután lehet nekiállni a festésnek, a szín mélységétől különböző rétegszámban.

Tapétázás

A régi tapéta vagy festék eltávolításával kezdődik. A fal felszínét egyenletesre kell hozni, mivel a manapság használt tapéták megkívánják a sík felületet. Az új tapétát ragasztva teszik fel a falra, egy por szerű anyagot vízbe szórnak, amitől kocsonyássá válik a por. Ezután tapétázó asztalon bekenik a ragasztóval, hagyják ázni egy kicsit és utána rásimítják a falra. Ha van díszcsík (bordür) a felragasztott tapétára teszik rá. Vannak olyan tapéták amik festhetők. A ragasztó száradása után festhető a tapéta felülete.

Tipp: divatos megoldás a tapétás és a festett falak váltogatása egy helyiségen belül

Mázolás

Ablakok, ajtók, vascsövek, radiátorok védelmére illetve csinosítására szolgáló művelet. A régi zománcot, ha tönkrement, le kell égetni és vakarni. Csiszolással simára kezeljük a felületet. Ezután vihető fel a máz a fa és fém testekre. Ez a munka precizitást és időt igényel, ebből fakadóan nem a legolcsóbb része a festőmunkának, viszont hosszú élettartamú, mosható felületet képez az anyagon. Manapság egyre ritkábban van szükség mázolásra, mivel az ajtók ablakok műanyagok, a fűtéscsövek falsíkon belül futnak, radiátorokat felváltja a padlófűtés és falfűtés.

Gipszkartonozás

Rengeteg helyen alkalmazható különbféle módokban. Divatos, jól használható anyag. Jó vele dolgozni, könnyen kezelhető. Válaszfaltól kezdve az álmennyezeten át, a polcrendszerek kialakításáig, sok mindenre használható. Különbféle formák hozhatók létre. A polcrendszerek kialakítását fantáziájára bízzuk. Megfelelő vastagságú polcoknál rejtett spot világítás építhető be, ami rendkívül dekoratív, és hangulatos. Álmennyezetként is jól használható. Rejtett világítás szerelhető bele, egy olyan mennyezet esetében, ami például beton. Használható válaszfalként. Előnye, hogy a villanyszerelő és festő munka sokkal gyorsabb, mint egy téglafalnál. Épülő új házaknál vakolás helyett gipszkartonnal fedik a nyers falakat. Időben mindenképp gyorsabb, mint a vakolás, glettelés, festés módszerrel. Tetőterekben ferdefalra is szerelhető. Akármilyen színre festhető lesz a ferdefal.

Kapcsolat