Szolgáltatásaink

Kövessen minket...

...Facebookon. Kattintson ide!

Ajánlatkérés

Kérje ingyenes, és gyors ajánlatunkat. Kattintson ide »

Hogyan dolgozunk?

Példaképp bemutatjuk Önnek egy lakás teljes körű felújításának lépéseit. Kattintson ide »

Miért mi?

Ön és családja nyugodtan pihenhet amíg mi dolgozunk! Kattintson ide »

Hasznos tippek

Mielőtt szakembert hívna érdemes elolvasni! Kattintson ide »

Gyakori kérdések

Összegyűjtöttünk néhány kérdést, melyeket meg is válaszoltunk. Hátha az Öné is köztük van?
Kattintson ide »

Kőművesmunka

  • Falazás (lakás átalakítás)
  • Vakolás (horonyjavítás)
  • Külső hőszigetelés (dryvit)
  • Terméskövek, díszburkolatok rakása
  • Bontott téglából: kandalló, kerítés, kerti sütő

Falazás (lakás átalakítás)

A régi lakások szobaelosztása más volt, mint a manapság kedvelteké. Amerikai konyha, egybe a nappalival, gardrób a ruháknak, nagy tágas fürdőhelységek. A szokások átalakultak, a lehetőségek bővültek. A régi falakat ki kell bontani, nyílásokat ki kell vágni. A sitt összeszedése után következhet a terep előkészítése az új falaknak. Szükség szerint aljzatbetonozást, szigetelést végzünk el. Az új falakat lehet téglából vagy Ytongból építeni (esetleg könnyű szerkezetű válaszfal gipszkartonból). Nyílászárók fölé porotherm áthidalókat szoktunk betenni a stabilitás végett. A falrakás befejezése után néhány nappal (száradástól függően), véshetővé válik a fal, jöhet a villanyszerelő, víz-gáz-fűtés szerelő dolgozni

Vakolás (horonyjavítás)

A vakolat egy egybefüggő 1-2 centi vastag felületet képez a falon. Felhordása lehet kézi illetve gépi. A gépi vakolás nagyon költséges és csak nagyon nagy építkezésen hatékony igazán. Fogyasztása magas (áram) és csak arra alkalmas előre csomagolt zsákos anyagot lehet használni. A kézi vakolás is történhet előre bekevert zsákos anyaggal. Lakásokba, nehezen megközelíthető helyeken nagyon előnyös, mert könnyű kezelni, csak vizet kell hozzá adni és már használható is. Ahol lehetséges ott betonkeverőbe keverjük ki az alapanyagokból. A villany és víz szerelésből visszamaradt hornyokat vakolóval javítjuk ki. A véséskor keletkezett mindenféle vakolatomlás, horony a falon ekkor lesz kijavítva, előkészítve ezzel a festőnek a falat.

Külső hőszigetelés (dryvit)

Legtöbb esetben házaink falvastagsága, és anyaga nem elegendő az optimális hőmegtartásához. Ezért találták ki az utólagos oldalfali külső hőszigetelést.

Alkalmazni lehet téglafalas háznál és akár panelházaknál is. A szigetelés vastagsága csak pénztárcánktól függ, de 5 cm alatti vastagságot nem éri meg választani, mert túl vékony. A falra felragasztott hungarocellt száradás után be kell dűbelezni , hogy a tartása tökéletes legyen. Az egész felületet át szokták csiszolni egy speciális finom csiszolóval, hogy az élek illesztések kisimuljanak és egy szép egybefüggő sima felszínt kapjunk. Ezután dryvit hálót felragasztunk a hungarocellre, egy ragasztós anyaggal felkenjük.A lábazatra egy lépésálló nikecell kerül. Ez vízhatlan és keményebb anyag mint a hungarocell. Lehet rá lábazati burkolatot ragasztani, különböző köveket. Alapozás után a fal színe és szemcsemérete egy skálából választható ki.  Rengeteg szín közül lehet válogatni. Lehetőség van díszítésekre is.  Leggyakoribb az ablakok, ajtók köré 2 centiméteres hugarocellből rakott díszcsíkok.  Szoktuk még a sarkokat díszíteni, hornyolt, osztott díszítést is készítünk.

 

 

 

Terméskövek, díszburkolatok rakása

Házunk, udvarunk rendezettsége nagymértékben függ a burkolatoktól. Terméskővel, műkővel burkoltathatunk támfalakat, járdákat, lépcsőt, lábazatokat, utakat, garázst, kukatárolót, stb. szinte mindenhova fel lehet ragasztani a mai modern flexibilis ragasztókkal a burkolatokat.

Kocsibeállók, járdák díszburkolatból is építhetők. Különbözőféle térkövek színes választékából rengeteg fajta mintát lehet kirakni. Találkozhatott ilyenféle megoldással tereken, sétálóutcákon, de akár utcát is készítenek ilyenből, ugyanis nagy a teherbírása és ha sérül könnyen javítható!

Terméskőnek és a díszburkolatnak is alapkövetelménye, hogy a felszín rendesen elő legyen készítve rakás előtt. A viacolornak megfelelő szintbe ki kell termelni a földet, kimérni a szintet. Körbe kell rakni szegélykővel a szélét (vagy betonozni). Megfelelő méretű sóderrel fel kell tölteni, majd döngölővel besűríteni azt. Ezután rakható rá a térkő. Rakás után finom homokkal a közöket ki kell tölteni és döngölővel végigjárni az egész felületet. A térkövek, burkolatok választéka folyamatosan bővül. A választás csak az Ön ízlésének és pénztárcájának függvénye.

Bontott téglából: kandalló, kerítés, kerti sütő

Nincs is hangulatosabb, mint a szobában ropogó tűz. Esztétikus és a manapság a folyton emelkedő energia árak mellett fontos kiegészítése a fűtésnek. Lakás stílusától függően különböző típusú kandallókat építetnek az emberek. A bontott tégla sokféle stílussal passzol, ezért sokan rakatnak ebből az anyagból kandallót.

Nyári estéken feledhetetlen emlékeket szül egy kerti sütés. A finom ételek különleges ízét csak az igazi tűzön lehet elérni. Sokféle kerti sütőt építettünk, a megrendelő elképzelése a fő szempont ilyen esetben. Lehet bontott téglából, bazaltkőből, terméskőből, zsalukövekből, amit különböző burkolatokkal lehet burkolni. Az igény szerint szoktunk fatárolót, pakolót is készíteni hozzá.

Egy kerítés nem csak védelmi hanem esztétikai szerepet is betölt. Az első benyomást az embernek az adja amit először meglát. Bontott tégla kerítés rendkívül szép tud lenni. A kerítésnek kell egy alap amire épül a bontott tégla. A bontott téglát sokféle területen lehet alkalmazni. Lábazatként és sarokkőként is megállja a helyét.

Kapcsolat