Szolgáltatásaink

Kövessen minket...

...Facebookon. Kattintson ide!

Ajánlatkérés

Kérje ingyenes, és gyors ajánlatunkat. Kattintson ide »

Hogyan dolgozunk?

Példaképp bemutatjuk Önnek egy lakás teljes körű felújításának lépéseit. Kattintson ide »

Miért mi?

Ön és családja nyugodtan pihenhet amíg mi dolgozunk! Kattintson ide »

Hasznos tippek

Mielőtt szakembert hívna érdemes elolvasni! Kattintson ide »

Gyakori kérdések

Összegyűjtöttünk néhány kérdést, melyeket meg is válaszoltunk. Hátha az Öné is köztük van?
Kattintson ide »

Tv, telefon, kaputelefon, PC hálózat

  • TV hálózat kiépítése
  • Házimozi kábelezése
  • Telefonos hálózat kiépítése
  • Számítógépes hálózat kiépítése
  • Hibaelhárítás

TV hálózat kiépítése:

Legfontosabb kérdés amikor egy tv hálózat kiépítéséhez érkezünk, hogy melyik szolgáltatótól rendeljük meg és a szolgáltató milyen rendszer kiépítését kéri. Napjainkban egyre gyakrabban merül fel az IP tv fogalma, amely internet alapú hálózat kiépítését jelenti, ezek azonban korlátozva vannak, egy előfizetéshez általában maximálisan három tv-t lehet csatlakoztatni, tehát a további tv működtetéséhez újabb előfizetésre van szükségünk. Valamint ebben az esetben minden tv mellet egy digitálisboxot helyez el a szolgáltató, aminek külön díja van(egy jár az előfizetéshez a többiért azonban fizetni kell, szolgáltatója válogatja ennek az összegét). Hagyományos koaxiális kábeles tv hálózatok esetén nincsenek ilyen korlátozások, valamint a digitálisboxokra sincsen szükségünk, ilyenkor analóg tv rendserekről beszélünk. Van egy harmadik lehetőség, ilyenkor a szolgáltató elhelyez egy parabolát, ilynekor szintén szükség van digitálisboxokra a tv használatához.

 

Házimozi kábelezése:

Majdnem minden lakásban/ házban van házimozi rendszer. A házimozi hangfalkábelei azonban rengeteg esetben össze vissza különféle ?praktikus? módszerrel vannak elvezetve. Egyre több helyen fordul elő az, hogy a hangfalak kábeleit is a falba vezetjük el ilyenkor azonban a pontos helyét tudni kell a hangfalaknak.

 

Telefonos hálózat kiépítése:

Telefonos hálózat kiépítésénél fontos dolog csupán annyi, hogy hány helyre van szükségünk telefon aljzatra, a többi technikai dolgot a szakember végzi el. Ha van riasztó rendszer, a fő vonalat a központja kapja meg. Illetve a központ előtt kap egy szűrőt, ami szétválasztja a telefonvonalat és az internetvonalat.

 

Számítógépes hálózat kiépítése:

Számítógépes hálózatok esetén legfontosabb kérdések: Hány helyre kell internet csatlakozási pont? Vezetékes vagy vezeték nélküli hálózat kiépítésére van szükség?

Vezeték nélküli hálózatokról fontos tudni, hogy nem alkalmazható minden házban, lakásban. Azokban a házakban/ lakásokban amelyben a födém vagy az oldalfalakban sok vas található ott nagy valószínűséggel csak minimálisan vagy akár egyáltalán nem lehet wireless (vezeték nélküli) hálózatot kiépíteni. Internet hálózatok esetén csupán annyi a megrendelő dolga, hogy kijelöli a csatlakozópontok helyét, valamint hogy wireless vagy/és vezetékes hálózat kiépítését kéri. Amennyiben több helyen van internet csatlakozási lehetőség és azok egyszerre vannak használva az internet sebessége lassul, mivel az előfizetett sávszélesség ugyebár adott és az oszlik egyszerre több helyre.

 

Hibaelhárítás:

Többnyire az ilyen hálózatok esetén, szolgáltató részéről fordulnak elő meghibásodások, amiket a szolgáltatónak kell kijavítania. Kisebb meghibásodások előfordulhatnak ( internet esetén pl.: router vagy switch meghibásodása?) de elsőnek a szolgáltató részéről kell megbizonyosodni arról, hogy a szolgáltató megfelelően adja a jelet.

 

Kaputelefonok

  • Videókaputelefon
  • Audiókaputelefon
  • Hibaelhárítás

Videókaputelefon:

Egyre gyakoribb kérés videókaputelefon kiépítése. Sok esetben a gyártók olyan rendszereket terveznek, amelyekre csak egy beltéri egység köthető, azonban előfordulnak olyan rendszerek amelyre több beltéri videó egység köthető és esetenként még lehet bővíteni audió készülékkel is. Ezeket előre kell egyeztetni, mivel a rendszer kábelezése sokban eltér minden egyes esetben. Vannak színes videókaputelefonok, de egyenlőre még a fekete-fehér képet adó videókaputelefonos rendszerek a gyakoribbak, mivel élesebb képet adnak és kisebb fény mellet is jól felismerhetőek a személyek. Színes videókaputelefonok képe is jó lehet megfelelő megvilágítás mellet.

Vannak többlakásos videókaputelefonok, amelyek annyiban különböznek az egylakásostól, hogy a beltéri egységekhez külön-külön gomb megnyomásával lehet becsengetni.

Videókaputelefonokon van úgynevezett kitekintő lehetőség. Ez arra szolgál ha nem csengettek, de szeretnénk megnézni mi van a kapunk előtt, ennek a gombnak a megnyomásával megnézhetjük azt, valamint van egy kapunyitó gomb amely mágneszár nyitására szolgál.

Audiókaputelefon:

Rengeteg lehetőség van, ha sima audiókaputelefonról beszélünk. Kábelezés során azonban itt is sok lehetőség fordul elő, azonban itt jóval egyszerűbb dolga van a szakembereknek, mint egy videókaputelefon esetén. Több lehetőség közül lehet választani, az egyik, hogy a kültéri egységen egy csengető gomb van, ebben az esetben minden beltéri egység egyszerre szól, azonban lehet úgynevezett többlakásos audiókaputelefon telepítése is, ilyenkor a kültéri egységen több gomb található, ilyenkor külön lehet csengetni a beltéri egységeket. Az audiókaputelefonokon található egy mágneszárat működtető gomb, valamint előfordulhatnak olyan kaputelefonok, amelyeket egy kapcsoló vagy gomb segítségével kikapcsolhatunk, így ha pihenésre van szükségünk kitudjuk kapcsolni, ilyenkor hiába csengetnek, a beltéri egység ezt nem fogja jelezni.

 

 

Hibaelhárítás:

Videókaputelefon és audiókaputelefon esetén is amennyiben hiba merül fel, többnyire cserével lehet megoldani, mivel az ilyen rendszerek javítás nem megoldható. Előfordulhat egyes kötések meglazulása, ezt ellenőrizni kell és amennyiben nem ez a probléma meg kell nézni, hogy a beltéri vagy a kültéri egységgel van-e probléma és ezután lehet elhárítani a hibát.

Kapcsolat